nadia.jpg

Die vraag krijgt ieder kind, toch? Op school, van ouders of van vriendjes en vriendinnetjes. Helaas is die vraag voor miljoenen kinderen op de wereld, door gebrek aan onderwijs, niet vanzelfsprekend. Velen van hen zien hun dromen nooit uitkomen. Zelf droomde ik er vroeger van om piloot te worden. De vrijheid van vliegen leek me echt geweldig. Van een carrière als piloot is het nooit gekomen, maar ik ben enorm trots op de dingen die ik wél heb bereikt. En dat ik dit aan alle kinderen in Nederland kan laten zien. Dat gun ik ieder kind.

Wat wil jij later worden?

Dit boek neemt je mee in het verhaal van Mahadiya en haar droom om ingenieur te worden. En hoe Save the Children alles op alles zet om deze droom werkelijkheid te laten worden, ongeacht de omstandigheden. Ze zorgen dat kinderen, zoals Mahadiya, thuis of op afstand onderwijs kunnen volgen en zich zo kunnen blijven ontwikkelen. De Kamelenbibliotheek in Ethiopië is een van de vele mooie initiatieven van Save the Children die dit mogelijk maken.

Ik hoop dat u met veel plezier dit verhaal van Maha en de Kleine Kameel (voor)leest en vooral ook doorvertelt. Want ieder kind heeft recht op een gelukkige jeugd. Waar ook ter wereld.

Nadia Moussaid
Ambassadeur Save the Children Nederland

palm_linksonder.png
palm_rechtsboven.png
palm_linksboven.png
palm_rechtsonder.png
page_arrow.png (copy)
page_arrow.png (copy1)
txt_paginaterug.png
txt_paginaverder.png
oeps.jpg

OEPS!
JE BENT PER ONGELUK UIT HET VERHAAL GESWIPE'T. VOOR DE BESTE ERVARING, LEES HET VERHAAL VIA EEN COMPUTER OF TABLET.